Blog

Paginaweergave:   406

Restaurants reinigen met stoom

Keukens in Restaurants schoonmaken met Stoomreiniger

Tegenwoordig streeft de restaurantindustrie er steeds meer naar om hun hygiënestandards te verhogen. Een goede manier om dit te bereiken is door het gebruik van een stoomreiniger in keukens. In deze artikel ontdek je waarom veel restaurants deze technologie nu al gebruiken en hoe zij milieuvoordeel kunnen behalen!

Schoonmaken met een Stoomreiniger

Stoomreinigers zijn een effectieve manier om het huis schoon te maken. Het water wordt verhit tot een hoge temperatuur en de stoom die daaruit volgt kan stof, vuil en bacteriën helpen verwijderen. Het schoonmaken met een stoomreiniger is snel, veilig en hygiënisch.

Restaurants maken steeds vaker gebruik van stoomreinigers om hun keuken schoon te houden. Dit is een zeer efficiënte manier om vuil, vet en bacteriën uit apparaten en afzuigkappen te verwijderen. Daarnaast is het ook nog eens uiterst hygiënisch.

Er zijn ook andere aspecten die belangrijk zijn, zoals de doekjes.

Stoomreinigers voor bedrijven

3 Voordelen van stoomreinigen

Uw bedrijf snel, effectief en schoon houden

~ Hygiënische manier van schoonmaken

Als u op zoek bent naar een manier om uw bedrijf te reinigen die snel, effectief en schoon is, kunt u overwegen om stoomreiniging toe te passen. In dit artikel zullen we de voordelen van stoomreiniging bespreken en laten zien hoe het uw bedrijf ten goede kan komen. Lees verder om erachter te komen waarom stoomreiniging de beste optie is voor een schone en veilige werkomgeving!

Wat is stoomreinigen?

Stoomreinigen is een schoonmaakmethode waarbij stoom wordt gebruikt om vuil en bacteriën te verwijderen. Nog een voordeel van stoomreinigen is dat er geen chemische middelen nodig zijn en dat het erg grondig is. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je gezondheid, aangezien er geen chemicaliën in de lucht terechtkomen. Stoomreiniging is een effectieve manier om hardnekkig vuil te verwijderen, zelfs in moeilijk bereikbare plekken.

Chemie Schoonmaakmiddelen

Is er eigenlijk iets mis aan chemische schoonmaakmiddelen?

Veel reinigingsproducten die samengesteld zijn op basis van chemicaliën worden in grote massa’s op industriële wijze geproduceerd. Dit veroorzaakt veel uitstoot van schadelijke gassen. Deze schoonmaakproducten zijn ook niet hernieuwbaar, juist omdat ze vervaardigd zijn uit chemicaliën. Daarbovenop komt ook nog eens dat sommige van deze producten zeer nefaste gevolgen hebben voor huisdieren, mensen, het milieu en nuttige microben. Voortdurend gebruik van schoonmaakmiddelen die samengesteld zijn op basis van chemicaliën kunnen problemen veroorzaken, omdat veel van die producten biociden zijn. Veel huishoudens en gezondheidsinstellingen gebruiken zulke biocidale ontsmettingsmiddelenvanwege de antimicrobiële eigenschappen die ze bezitten. Echter kan het langdurig gebruik van zulke producten de antibioticaresistentie tegen veel bacteriën verhogen, zelfs als we het over goede soorten bacteriën hebben.

Lang niet alle bacteriestammen zijn identiek hetzelfde. De ene past zich snel aan in een bepaalde omgeving, de andere is dan op zijn beurt juist heel vatbaar. Daarnaast groeien bepaalde soorten trager, terwijl andere soorten juist heel snel groeien. Echter is het belangrijkste verschil de mate van gevaarlijkheid. Sommige soorten zijn namelijk schadelijk voor de mens. Het zijn juist die soorten van bacteriestammen die de langdurige ‘aanvallen’ overleven die chemische reinigingsproducten veroorzaken. Het gevolg is dus dat enkele de schadelijke bacteriën overblijven en de nuttige bacteriën uitgeroeid worden. Die schadelijke bacteriën vermenigvuldigen zich in een aanzienlijk tempo. Zo ontstaat er een kunstmatig gemodificeerde omgeving die heel wat nieuwe problemen met zich meebrengt. Wanneer de schadelijke bacteriën bijvoorbeeld pathogeen zijn, dan wordt die problemen bij elke reiniging keer op keer verergerd.

Kauwgum verwijderen

Kauwgum verwijderen in onze winkelstraten

Gemeentes kunnen dankzij de efficiënte Knol GumLOESZ zelf kauwgom uit het straatbeeld doen verdwijnen.

Wanneer je door de straten loopt, bijvoorbeeld tijdens het shoppen, word je vaak geconfronteerd met een grote hoeveelheid aan kauwgom die op straat weggegooid is. Op alle trottoirs, parkeerplaatsen, stations, winkelcentra… zie je ze wel liggen. Toeristen krijgen zo helaas een negatief beeld over de keurigheid van de straten. Erger nog zijn de bewoners, zij ergeren zich er namelijk groen en geel aan.

 

Valt het te voorkomen dat mensen hun kauwgom zomaar op straat weggooien?

Een uitgespuwde kauwgom is zeer onaangenaam en de mensen die het op straat gooien denken niet na over wie hun kauwgom wel gaat opruimen. Op warme dagen kan zo’n kauwgom nog vervelender zijn, omdat deze dan aan je schoenen blijft plakken en je het zo mogelijks verder met je meesleept. De laatste jaren is dit probleem als een epidemie geworden, maar ondanks te toenemende hoeveelheid aan kauwgom op de straten, blijft het gewoon genegeerd worden.

Knol Probiotica Producten

Een nieuwe mijlpaal: De ongekende kracht van probiotica

De kracht van probiotica

Zou het niet geweldig zijn als je je huis helemaal schoon zou krijgen met behulp van goede bacteriën? Dat klinkt misschien heel ongewoon, maar toch lijkt het mogelijk met behulp van probiotica. De harde realiteit is dat de meest voorkomende huishoudelijke schoonmaakproducten allemaal ongezond zijn. Een aantal hebben zelfs gevaarlijke hormoonontregelaars in zich. Andere producten bevatten zelfs giftige ingrediënten.

 

Probiotica, waarvoor het nu voornamelijk bekend staat

 Het is al langer geweten dat de miljarden goede bacteriën in je darmen (de natuurlijke), niet altijd kunnen opboksen tegen de slechte bacteriën in je lichaam. Factoren zoals een ongezonde eetgewoonte, stress en gebruik van antibiotica zorgen allemaal voor een onbalans in he darmflora. Hierdoor spelen de slechte bacteriën een negatieve rol in je lichaam. Hieruit valt dus te concluderen dat het toedienen van probiotica in je darmen kan helpen om de goede bacteriën weer de baas te maken in jouw lichaam.

Al de vele studies die hierover gedaan zijn hebben aangetoond dat balans in de darmflora rechtstreeks in verband staat met ons immuunsysteem. Ook kan zo een slechte balans leiden tot allerlei ziekten, zoals griep, obesitas, auto-immuunziekten…

Een nieuwe mijlpaal: De ongekende kracht van probiotica

Het gebruik van probiotica heeft een nieuwe mijlpaal bereikt: probiotisch reinigen. Velen onder ons zijn te weten gekomen wat de gevaren zijn van het schoonmaken van een huis waarbij je agressieve chemicaliën en gifstoffen gebruikt. Ze kunnen niet enkel ernstige contactreacties met de ogen, huis en luchtwegen veroorzaken, maar er worden ook ernstige ziektes in verband gebracht met huishoudelijke chemicaliën.

Winkelwagen